NewsJak usunąć i wykasować konto na Facebooku

Jak usunąć i wykasować konto na Facebooku

Krzysztof Król
0komentarzy

Jeśli z jakichś powodów chcielibyście na trwałe usunąć konto na Facebook'u, a nie wiecie do końca jak to zrobić to polecamy zapoznanie się z poniższym tekstem. W obrazowy sposób, krok po kroku przedstawi on sposób na pozbycie się fejsbukowego konta. Zaczynamy!

 

 

Istnieją dwa sposoby na pozbycie się swojego konta. Trwały - poprzez jego usunięcie oraz tymczasowy, czyli tzw. dezaktywacja - pozbawia ona możliwości sprawdzania naszych danych przez innych użytkowników. Dla wszystkich stajemy się po prostu niewidzialni. Niemniej jednak całość nie zostanie całkowicie usunięta z serwerów. Pozwala to na ponowny dostęp do naszych zdjęć, wiadomości, postów itd. po pewnym czasie. 

 

Jeżeli zdecydujemy się na trwałe usunięcie konta to musimy pamiętać, że nie będziemy mogli cofnąć naszego wyboru. Niemniej jednak, całkowite usunięcie następuje dopiero po 14 dniach od wykonania poniższych instrukcji. Czas ten pozwala na odzyskanie danych w przypadku zmiany decyzji.

 

Pierwszą rzeczą, jaką musimy zrobić w przypadku chęci skasowania konta FB to zalogowanie się do serwisu. Kiedy już jesteśmy na swoim profilu, kopiujemy poniższy link do paska adresu w przeglądarce:

https://ssl.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

 

 

Teraz wybieramy opcję USUŃ KONTO i ponownie wpisujemy swoje hasło oraz w odpowiednim miejscy podajemy tekst zabezpieczający, a następnie klikamy OK. Teraz na naszą skrzynkę mailową powinna przyjść wiadomość z informacją o usunięciu konta oraz możliwością zmiany decyzji w ciągu kolejnych 14 dni. Aby odzyskać profil wystarczy w ciągu tych 14 dni ponownie się zalogować używając dotychczasowego hasła.

 

Dodaj komentarz:
Twoja ocena:
Liczba komentarzy: 0