NewsJak usunąć i wykasować photobloga

Jak usunąć i wykasować photobloga

Krzysztof Król
0komentarzy

Zakładając photobloga często nie myślimy o tym, że po pewnym czasie będziemy chcieli go usunąć. Jeśli z jakiegoś powodu postanowimy wykasować zamieszczane na photoblogu treści, może okazać się, że nie jest to tak proste, jak mogłoby się wydawać. Niestety większość tego typu serwisów nie oferuje możliwości całkowitego usunięcia konta. Jak pozbyć się niechcianego photobloga? Przeczytajcie poniższy poradnik.

 

 

Najpopularniejszym w Polsce serwisem, oferującym możliwość darmowego prowadzenia własnego photobloga bez wątpienia jest PhotoBlog.pl. To właśnie na przykładzie tej strony opiszemy proces usuwania konta.

 

Jeżeli nie chcemy, aby publikowane przez nas zdjęcia wyświetlały się na photoblogu musimy zalogować się na konto na PhotoBlog.pl i tam w opcjach usunąć po kolei wszystkie zamieszczone wcześniej materiały. Proces ten niestety jest dość żmudny i pracochłonny (zależnie od tego, ile wcześniej zdjęć zamieściliśmy). Jest to jednak jedyny sposób, nasz photoblog był niewidoczny. Aby usunąć zdjęcia/wpisy po zalogowaniu się do konta należy przejść do zakładki Mój Fotoblog, a następnie wybrać opcję Zarządzaj Wpisami. Teraz na ekranie głównym mamy możliwość edycji oraz całkowitego usunięcia pojedynczych zdjęć.

 

 

Dział obsługi serwisu wyraźnie podkreśla, że nie da się samodzielnie usunąć konta z Photoblog.pl. Można jedynie usunąć po kolei wszystkie znajdujące się tam zdjęcia. Jeśli to zrobimy, nasz photoblog nie będzie widoczny dla innych użytkowników. 

 

Jeżeli zaś chcemy permanentnie usunąć konto, musimy skorzystać z formularza kontaktowego znajdującego się na stronie. Po zalogowaniu się na konto, które chcemy wykasować należy otworzyć panel kontaktowy i w treści wiadomości poprosić o usunięcie konta.

 

Dodaj komentarz:
Twoja ocena:
Liczba komentarzy: 0