NewsJak usunąć konto na FB?

Jak usunąć konto na FB?

Lukasz
0komentarzy

Masz konto w serwisie społecznościowym Facebook, ale chciałbyś go usunąć? Sprawdź, jak zrobić to w kilku prostych krokach dzięki naszemu poradnikowi. Podpowiadamy, jak usunąć konto na FB.

 



Faceboom umożliwia zarówno zawieszenie, jak i całkowite usunięcie konta. Poniżej opisujemy każdy ze sposobów.

Jak zawiesić konto na FB?

1. Zawieszenie konta oznacza, że może być nieaktywne przez jakiś czas. Aby zawiesić konto, należy kliknąć w ikonkę trybu (Ustawienia) w prawym górnym rogu ekranu, a następnie przejść do Ustawienia konta.

2. Po lewej stronie klikamy w zakładkę Bezpieczeństwo, a następnie na samym dole w panelu Ustawienia zabezpieczeń klikamy Dezaktywuj konto.

3. W kolejnym oknie wybieramy dowolny powód opuszczenia serwisu – czynność obowiązkowa – po czym potwierdzamy zmiany przyciskiem Potwierdź.

4. W następnym oknie podajemy nasze hasło, po czym klikamy Deactivate Now

5. W ostatnim już oknie musimy przepisać tekst generowany losowo na obrazku zabezpieczeń (składający się zazwyczaj z dwóch wyrazów), po czym klikamy przycisk Wyślij.

Od tego momentu nasze konto jest zawieszone. Inni użytkownicy nie mają do niego dostępu, nie mogą go też przeglądać. My jednak możemy w każdej chwili zrezygnować z zawieszenia z poziomu logowania.

Jak usunąć konto na FB?

Ten sposób permanentnie usuwa konto na FB, dlatego przed przystąpieniem do wykonywania kolejnych kroków warto się dobrze zastanowić czy nie będzie nam w przyszłości potrzebne.

1. Logujemy się na nasze konto, a następnie w oknie przeglądarki wklejamy następujący link: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account, po czym potwierdzamy przyciskiem Enter.

2. W kolejnym oknie czytam komunikat i potwierdzamy przyciskiem Usuń moje konto.

3. Kolejne okno to mechanizm zabezpieczający. Aby usunąć konto wpisujemy najpierw nasze hasło do konta, zaś poniżej przepisujemy losowo generowane słowa z obrazka i klikamy przycisk OK.

4. W ostatnim już oknie ponownie klikamy OK i gotowe. Od tej pory konto jest zawieszone na 14 dni. Jeśli w tym czasie sie zalogujemy to czynność zostanie anulowana. Jednak po upływie 14 dni nasze konto całkowicie zostaje usunięte z Facebooka.

Dodaj komentarz:
Twoja ocena:
Liczba komentarzy: 0