NewsJak wyłączyć komunikat potwierdzający usuwanie plików?

Jak wyłączyć komunikat potwierdzający usuwanie plików?

Kamil
0komentarzy

Niekiedy system Windows stara się być mądrzejszy od swojego użytkownika. O ile na początku, gdy uczymy się obsługi wszystko zdaje się być pomocne, tak już po jakimś czasie, gdy nabieramy doświadczenia, wszędobylskie podpowiedzi, potwierdzenia i ostrzeżenia denerwują i spowalniają pracę. Dziś pokażemy, jak wyłączyć irytujący komunikat potwierdzający usuwanie plików.

Jeśli w systemie Windows chcemy być samodzielni, wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy na ikonie Kosz na pulpicie, a następnie z menu kontekstowego wybieramy Właściwości.



Następnie w nowym oknie wystarczy odznaczyć opcję Wyświetl okno dialogowe potwierdzające usuwanie, po czym potwierdzić zmianę ustawień klikając na Zastosuj i OK.



Od teraz po usunięciu dowolnych plików na dysku komputera, system automatycznie przeniesie je do kosza nie informując nas o tym. Co więcej, zaawansowani użytkownicy mogą wybrać dodatkową funkcję Nie przenoś plików do Kosza. Usuń pliki natychmiast, jednak w przypadku pomyłki ciężko będzie odzyskać utracone pliki.

Dodaj komentarz:
Twoja ocena:
Liczba komentarzy: 0